Dieren


In harmonie met de natuur

Dieren horen bij Het Lange Broek. Als je ons bezoekt, zul je hen al gauw ontmoeten. Een grote verscheidenheid aan dieren, die allemaal in rust en harmonie met elkaar en de omringende natuur leven. Dat werkt inspirerend en ontspannend tegelijk. We nodigen je graag uit ook vriendschap met hen te komen sluiten.

 

Stieffel, Bommel, Bikkeltje en poes Amois

De honden zijn de eersten die je welkom heten op ons erf. Ze beschouwen onze gasten graag als hun vriend. Poes Amoi is de stille aanwezige, die haar weg op het erf wel vindt.

hondjes

Onze kippen

De kippenpopulatie wandelt vrij rond over het erf en varieert in aantal. Eieren leggen doen ze overal en dat zorgt ervoor dat het op Het Lange Broek permanent Pasen is. Als wij het nest op tijd vinden hebben we eitjes, als het goed verstopt is, hebben we nog meer kippen.

Kippen

Bijzondere schapen

De schapen van Het Lange Broek zijn van een bijzonder, authenthiek Schots ras: Soay. Voor ons houden ze het gras in de boomgaard bij. Dat scheelt veel maaiwerk.

schaap

Hangbuikzwijnen Sofie en Billy-Bob

Sofie en Billy-Bob staan iedere morgen kwispelend en knorrend aan het hek te wachten op hun hapje eten en laten zich graag liggend op de rug over hun buiken aaien. De varkens lopen meestal in de boomgaard en verorberen daar in de nazomer het valfruit.

zwijntjes